Bliv frivillig legestarter og sæt legen fri

Som frivillig legestarter kan du invitere til udendørs leg i nærmiljøet, så der bliver skabt en ny stærk legekultur, og børn får et fristed. Dine opgaver er blandt andet at:

  • Igangsætte fri leg blandt børn i dit nærområde
  • Hjælpe kvarterets børn til på sigt at lege på egen hånd med hinanden
  • Finde legekamerater til dine og andre børn i lokalområdet
  • Lære børn og deres forældre at kende i nærområdet
  • Bidrage til en ny legekultur, som styrker børns frie leg og dermed selvstændighed og sociale kompetencer
Just Plays legende lette ikon i hvid
Just Plays ikon i farver der symboliserer fri leg

Introduktionsaften for legestartere

Vi afholder løbende intro for nye frivillige. Lige pt. har vi dog endnu ikke næste arrangement i kalenderen. Har du lyst til at høre mere om at blive frivillig legestarter, så send en mail til indsatsens projektleder Eva Molin på em@justhuman.dk, så kan du sagtens komme til at starte op som frivillig legestarter i dit lokalområde.

Starterpack til nye legestartere

Som frivillig legestarter får du en Just Play starterpack med et legekatalog fuld af inspiration, en håndbog for legestartere, postkort til børnefamilierne i jeres område, et legekit med legematerialer og en fin taske til at samle det hele i.

Vi lever i en tid, hvor den frie leg er udfordret. Skærme, skemalagt hverdag og aktiviteter under opsyn af voksne sætter grænser for den frie og selvstændige leg.

Den udfordring vil vi løse.

For frie rammer er fundamentet for børns udvikling og trivsel. Når vi giver børnene plads og viser dem tillid, spreder de vingerne ud. Jo mere vi giver dem lov til at udforske på egen hånd, desto mere bliver de i stand til at mestre. Selvværdet får luft under vingerne.

Just Play giver børn et frirum til leg og sætter fokus på, hvor værdifuld fri, fantasifuld og fysisk leg er for den gode barndom. Den frie leg er en GPS, der hjælper barnet med at komme frem i verden.

Just Play – legen viser vejen

Just Plays legende lette ikon i hvid

Kontakt

Har du spørgsmål, forslag eller kommentarer til Just Play, er du velkommen til at kontakte Eva Molin, der er ansvarlig for indsatsen, på em@justhuman.dk

Tak for bevillingen